Cor en Jack Hoevenaar aan het woord

Visstripje

Op 1 en 2 juli vond de Yamaha pro fishing cup plaats : locatie heel Nederland.

Hier hebben Jack en ik (Cor) aan deelgenomen met als doel zoveel mogelijk centimeters roofvis bij elkaar te vissen. Onze targetvis was baars en snoekbaars , de eerste stek begon goed na 5 worpen hadden we de beoogde 4 baarzen al binnen; helaas allen onder de maat. Na nog een paar worpen toch een maatse vis aan boord , helaas leverde de stek geen vis meer op dus door naar de volgende.

Drimmelen was het doel en ook daar wisten we  een mooie baars te pakken en nog enkele snoeken maar die telde helaas niet mee voor het klassement. Na nog wat stekken uit te hebben gevist die niets opleverde terug richting Zwaloe.

Inmiddels was de wind ook weer wat aangetrokken wat de weg terug er niet comfortabeler op maakte. De rest van de middag leverde niets meer op dus waren we om 3 uur terug in ’t Kommeke voor een lekker koud pilske. Ik check nog ff de deelnemerslijst heeft de nr 1 al gewoon 3 meter vis bij elkaar.

Nou ja op naar zondag.

Volgens de weerradar zou de wind tot een uur of tien iets minder zijn….. dus niet, was nog gekker dan zaterdag. Toch al snel de eerste baars binnen op de eerste stek door naar stek 2 waar Jack een mooie grote baars van 47 cm pakte.

Tijdens het meten en foto’s maken die via de app naar de organisatie gaan sneuvelde onze thermoskan door de hoge golven. Geen koffie meer en door de harde wind gedwongen de Biesbosch in te gaan op zoek naar snoekbaars. Op een paar aanbeten na wisten we daar niets te vangen of toch wel……….

Op de Rietplaat lagen Klaas en Patricia en die hebben ons van een lekker bakske koffie voorzien.

En door… we zijn tenslotte met een wedstrijd bezig 😉 

Ook de wind had niet gewacht en was dusdanig aangetrokken dat we besloten om om half 3 ’t Kommeke al op te zoeken en wederom te genieten van een kouwe klets.

Laten we het er op houden dat t nog lang gezellig was in de keet met lekkere hapjes en broodjes hamburger.

Met vriendelijke groeten 

HOEVENAAR fishing team.


1 reactie op Cor en Jack Hoevenaar aan het woord

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *